Digitale verktøy for en god skole

Foredragsholderne

Eva Bratvold

Hun driver eget firma; Eva Bratvold Digital kompetanse, og arbeider nesten utelukkende med digital kompetanse i utdanningssektoren. Hovedkunder er Microsoft og TV 2 Skole, men samarbeider også med en rekke andre leverandører. Aktiv i sosiale medier, bl.a på Twitter (@evabra) og blogg (http://evabra.no) – der hovedtema er IKT i skolen.

Blogger for Microsoft : http://msutdanning.wordpress.com

Sammen med Frode Kyrkjebø har hun laget boken “IKT i skulen – kva, kven, korleis og kvifor” som ligger gratis nedlastbar som pdf  her.

Hun har vært foredragsholder på flere konferanser og holder også ulike kurs innenfor redskapskompetanse og pedagogisk bruk av IKT.

Henning Fjørtoft

Han er utdannet lærer og litteraturviter, og har undervist i voksenopplæring, videregående skole og i internasjonal barne- og ungdomsskole.

Han har skrevet boken Effektiv planlegging og vurdering ( Fagbokforlaget, 2009), og jobber i dag som norskdidaktiker ved Program for lærerutdanning, NTNU. Han arbeider spesielt med nettbasert etter- og videreutdanning for lærere.

Han har bloggen ( http://www.bestpraksis.blogspot.com/ ) og Twitternavn @hennif .

Leif Harboe

Leif Harboe er lektor i videregående skole med pedagogikk som hovedfag. Han har jobbet med pedagogisk bruk av informasjonsteknologi de siste 20 årene, som lærer, som fagbokforfatter og kursholder. Leif Harboe har skrevet bøkene IKT i humanistiske fag (Tano-Aschehoug 1999) og norskboka.no – om digitale verktøy i norskfaget (Universtitetsforlaget, 2. utg. 2010). Han har en fagblogg: ( http://leifh.blogspot.com/) og Twitternavn @leifharboe.

Microsoft

Anytime anywhere learning for all

Microsoft er et innovativt programvareselskap som utvikler programvare for bedriftsmarkedet og hjemmemarkedet. Microsoft er ledende innen løsninger for skole og utdanning, og selskapet ser en rekke trender som vil endre hvordan vi implementerer IT i skolen. Fra Microsoft kommer Ivar Berg og Helge Jansen som skal gi et innblikk i trender fremover og hvordan skytjenester kan hjelpe skolen til å nå sine undervisningsmål.

Ivar Berg er løsningsspesialist innen skytjenester for skole og utdanning. Live@EDU og Microsoft Office 365 er noen av løsningene Ivar jobber med.

Helge Jansen jobber som kunderådgiver for utdanningssegmentet i Norge, med fokus på grunn- og videregående skoler.

Tema personverområdet og tilsyn

En gjennomgang av de viktigste bestemmelsene i personopplysningsloven i forhold til den daglige virksomheten i en skole, samt om hvordan Datatilsynet utøver sitt tilsynsansvar med skoler. St Paul skole i Bergen har hatt et slikt tilsyn, og vi vil få høre om deres erfaringer fra dette.

NRK Skole


Gjennom en rekke videoer fra NRKs arkiver kan elever og lærere finne materiale som er relevant for læreplanen på det trinnet som passer. Klippene er søkbare og knyttet opp mot læreplanens kompetansemål og den elektroniske databasen Grep. I dag teller nettsiden rundt 5000 klipp, fordelt på fag som norsk, samfunnsfag, naturfag, religion og etikk, geografi og historie.

Naturfagsenteret

Naturfagsenteret –  Nasjonalt senter for naturfag i opplæringen, naturfagsenteret.no – driver flere nettsteder for å bidra til økt kvalitet i naturfagopplæringen. I denne sesjonen blir fire av disse nettstedene presentert.

Gjennestad videregående skole

ligger i Stokke kommune midt mellom Tønsberg og Sandefjord i Vestfold. De har innført Google Apps for sine elever, og vil dele sine erfaringer med dette, og sine erfaringer med bruk av iPad i undervisningen.
Mer info om skolen finner du her.

http://ipadgjennestad.blogspot.com/

KVT

Kristen Videregående skole Trøndelag finner du på Tiller. De skal dele med oss sine erfaringer med med eksamensavvikling og undervisning med bruk av NoMachine og terminalserverløsning.
Mer informasjon om skolen finner du her.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Stikkordsky